Likérová špička 24/32mm


310 Kč

Zlevněný produkt Likérová špička 24/32mm u nás najdete téměř zadarmo za 310 Kč.

Likérová špička maxi Český výrobek - speciální špička pro přípravu tubusu zákusku s koňakovou náplní - likérové špičky. Pokud si chcete upéci v pohodlí domova stejně velkou likérovou špičku, kterou prodávají v cukrárnách, je zapotřebí upéci si vlastní piškot (bufler) jako základnu zákusku. Rozměr špičky Celková délka: 7 cm Dolní průměr: 5,5 cm Horní vnější průměr: 3,2 cm Horní vnitřní průměr 2,4 cm Materiál: pocínovaný potravinářský plech (není vhodný do myčky nádobí) Pracovní postup: než se pustíme do práce, budeme potřebovat ještě jednu pomůcku, a to zdobící sáček. Můžeme zvolit přímo sáček šitý na míru této špičce anebo zvolíme jednorázový sáček , u kterého si odstřihneme spodní špičku podle průměru likérové špičky. Vždy dbáme na to, aby dírka, která je z boku likérové špičky, vykukovala ven ze sáčku.   Takto připravený sáček naplníme krémem pro přípravu likérových špiček a otočením horní části zafixujeme krém v sáčku. Připravíme si upečené cukrářské piškoty buflery a na každý piškot naneseme libovolně vysokou vrstvu krému. Špičku přiložíme na piškot a jemným tlakem ruky na sáček vytlačíme krém za postupného zvedání ruky do výšky. Vznikne nám korpus s otvorem pro naplnění vnitřní náplní. Před plněním náplní doporučujeme korpusy řádně vychladit v chladničce, aby se nebortily. Po naplnění můžeme zvolit libovolnou řezanou špičku a celý zákusek uzavřeme ozdobným koncem opět z krému na korpus. Necháme řádně vychladit a pak už jen namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě naředěné tukem ( kakaovým máslem ) - poleva musí být spíš řidší, aby se špičky snáze namáčely. Recept na buflery cca 50ks Suroviny: 4 vejce, 60 g cukru, 90 g hladké mouky, 15 g kukuřičného nebo bramborového škrobu, 40 g vody  Pracovní postup:  vyšleháme zvlášť bílky s cukrem do husté pěny a zvlášť žloutky s vodou. Obě hmoty smícháme zlehka metličkou. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a jen krátce zamícháme. Hotovou hmotu naplníme do sáčku s hladkou špičkou a na pečícím papíře vyloženém plechu stříkáme kolečka asi 4-5cm v průměru. Pečeme při 160°C asi 20 minut do zlatova. Náš tip pro dlouhou životnost špičky: před prvním, a po každém dalším použití je nutné špičku omýt v teplé vodě s přídavkem saponátu, řádně opláchnout a důkladně osušit. Takto nám špička bude sloužit dlouhá léta a nebude nám rezivět.
Výrobce J. Loukota, ČR
Použití k přípravě likérových špiček
Množství v balení 1 ks